Villavägen 28

748 50 Tobo

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2018 By Halvorsen  & Smedbäck

Guanabana 125 g

En påse = 2,3 kg färsk frukt

Guanabana -Taggannona - Soursop​

 

Frukten växer vilt i tropiskt klimat i Mellan och Sydamerika. Förekomsten av frukten är hög i Colombia eftersom 42% av landet är täckt av regnskog. Trädet bär frukt mellan december och april. 

 

Smaken beskrivs som ett mellanting mellan ananas och jordgubbar. Den ger en mycket uppfriskande och välsmakande juice och av detta skäl används den ofta vid framställning av desserter med is, geléer, marmelader och uppfriskande drycker. Blandas till juice med vatten/mjölk/mandel eller havremjöllk.

 

Frukten har brukats som folkmedicin av indianerna i Amazonas genom århundraden bl.a. är den blodtryckssänkande, mot parasiter, depression, lever och hjärtproblem, astma och artros. Rik på kalcium, fosfor, vitamin C och järn.

Pitaya 125 och 50 g

En påse = 6,5 och 2,5 stk. färsk Pitaya

Pitaya - Pitahaya - Dragon Fruit

Frukten som på grund av sitt utseende ofta kallas drakfrukt är gula och röda.

 

Den gula växer i Colombia. Under skalet finns ett vitt krämigt fruktkött med små svarta frön som är ätbara och som innehåller välgörande fettsyror. Smaken påminner om jordgubbar och päron. 

 

Näringsmässiga egenskaper: Rik på B och C vitamin, mineralerna kalcium, fosfor, järn, innehåller hög vattenhalt, vegetabiliskt protein och fibrer. 

Kan användas som snacks, i sallad, glass, blandas i müsli, desserter och yoghurt.

Mango 125 g

En påse = 2,0 kg färsk mango

Mango

Är mycket omtyckt för sin söta tropiska arom. Mogen mango har ett sött, saftigt guldgult fruktkött. Eftersom klimatet i Colombia är så varierat, går det att odla i princip allt, på olika platser i landet.

Näringsmässiga egenskaper: Rik på vitaminerna A och C, innehåller även koppar, och starka antioxidanter. Innehåller B vitaminerna tiamin, niacin och folat. 

 

Efter matsmältningen ger mango ett alkaliskt spår i   kroppen  vilket i sin tur har positiv inverkan på blodets PH-värde,  Alkalisk föda har avgiftande egenskaper, stärker den naturliga cellens reparationsprocess, ökar kroppens egna förmåga att uppta näringsämnen och signifikant reducera sjukdomsfaktorer.

Exotic Mix 125 g

Mango, Ananas, Papaya, Kokosnöt och jordgubbar

Det är en blandning av mango, ananas, papaya, kokosnöt (ny) och jordgubbar (ny). Förutom att inkludera några av de tropiska favoritsmakerna, lägger vi till våra älskade jordgubbar. Exotic Mix kommer att berika din kropp med viktiga antioxidanter, vitaminer, mineraler och mycket fibrer.

Torkad kokos är en fantastisk källa till vitaminer, mineraler och innehåller medellånga triglycerider som till skillnad från andra fetter inte lagras som fett, utan istället används till energiförsörjning.

 

Kokosnöt är rik på Niacine, kalcium, fosfor, järn magnesium och kalium. Jordgubbar är inte bara goda utan också mycket rika på C-vitamin, järn,  antioxidanter (polyfenoler) och fibrer.

 

Torkad Exotic Mix är en spännande blandning av fantastiska superfrukter som inte bara är gott, utan också väldigt hälsosamt. Torkad Mix har högt innehåll av antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, som kroppen har nytta av från topp till tå.

Fungerar som ett utmärkt mellanmål, till och från jobbet, efter träning eller när det är lite länge till nästa måltid.

Ananas 125 och 50 g

En påse = 1,750 och 0,7 kg färsk ananas

Ananasen härstammar från Paraguay i Syd Amerika. Fördes upp till Central Amerika och Europa och spreds senare  över hela världen. Ananasen har blivit en av världens mest populära frukt.

Har en frisk och syrlig smak. Skördas från mars till juni månad. 

Näringsmässiga egenskaper: Innehåller A och C vitamin. Rik på B vitamin tex. folat, tiamin, pyridoxin, riboflavin och mineralerna magnesium och kalium.

Har många varierade användningsområden som tex. i kött och fiskrätter, som snacks, i sallader och desserter, i frukostblandningar och smoothies.

Papaya 125 g

1 påse = 1,650 kg färsk papaya

Papaya

Denna exotiska frukt är fullpackad med ett antal välgörande hälsosamma näringsämnen.  

Inte undra på att den blev kallad ”änglarnas frukt” av Cristopher Columbus. Papaya är en naturlig källa av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för kroppens normala funktion. 

Rik på antioxidanter som karotener, flavonoider, vitaminerna B och C, innehåller fiber och magnesium. Frukten hjälper matsmältningssystemet, skyddar mot infektioner och bevarer imunforsvaret. 

 

Underbart söt med musk-artad underton och med en mjuk smör-lik konsistens. Papayaträdet producerar frukt hela året om även om man kan se en något ökad skörd under tidig sommar och höst.  

Torkad Papaya är god i sallader, smoothies, milkshakes, juice, i desserter och som snacks. 

Tropical Mix 50 g

En påse = 1 banan, en mango och 2 skivor ananas

Här finns tre superfrukter i en påse, en tropisk blandning, Tropical Mix. Samtliga är omtyckta och nyttiga frukter med höga näringsvärden och rika på kostfiber.

 

Ananas som härstammar från Sydamerika, fördes upp till Centralamerika och Europa och spreds senare över hela världen. Bananen är en av de mest omtyckta frukterna i hela världen och den kan ha varit världens första frukt.

Mango gillas mycket för sin tropiska arom.

Ananas innehåller förutom A, B och C vitamin, kalcium, fosfor och järn.

Banan är rik på A, B6 och C vitaminer och innehåller dessutom mangan, kalium, magnesium, riboflavin, niacin och järn. Mango har som de två övriga A,B och C vitamin, även koppar.

 

Praktisk förpackning att ha med i fickan eller väskan, till exempel på gymet, bion, utflykten, jobbet, skolan eller då du längtar efter ett nyttigt och naturligt snack.

Physalis 125 g

En påse = 0,625 kg färsk physalis

Physalis - Inkabär - Golden Berries

 

Kallas också för Golden berries  eller  Physalis. Bäret växer vilt i Amazonas och är bland den mest använda frukten i det colombianska köket. Incabären odlades redan av Inca indianerna för sina goda näringsegenskaper. 

 

Har en frisk och syrlig smak. Inkabäret är en superfrukt för dess rika näringsinnehåll,  tex. vitaminerna A, C, B1, B2, B6 och B12. Innehåller även mängder med protein, bioflavonoider och karotenoider. De små fröna i Incabäret och pektin är hälsosam för matsmältningen och upptagningsförmågan. 

 

I Sydamerika används bäret gärna i juice och smoothies men även i frukostblandningar, i gröten, i desserter, sallader eller som snacks.